divendres, 12 d’octubre del 2012

Llig al Federica: club de lectura


 Què és un Club de lectura?
 Bàsicament són persones que lligen al mateix temps un llibre. Senzill, no? I ho lligen, normalment, a casa seua per, de tant en tant, reunir-se i comentar, debatre, suggerir, compartir...

Llig al Federica és el club de lectura del projecte Federicaconviu. Pretenem crear vincles de convivència a través del plaer que ens proporciona la lectura. La lectura compartida per plaer, i la construcció col.lectiva de coneixement. Poca cosa.

Us proposarem diverses activitats al voltant dels llibres triats per acabar amb una posada en comú, que consistirà en la lectura dialògica en companyia, si és possible, de l’autor/a, que  anirà enriquint la nostra experiència lectora individual. Serà en aquesta sessió compartida quan decidirem, a partir de les propostes que es facen, el següent llibre.

Quines activitats? Cada llibre generarà unes propostes específiques, segons el tema, l’autoria i l’aprofitament didàctic que s’hi puga fer.

Qui pot participar: Tothom.

Com:
  fent arribar un correu a depvalencia.anna@gmail.com especificant l’assumpte lligalfederica, o
     a través de Twitter, enviant un tuit a @federicaconviu o
 afegint un comentari amb la vostra intenció al blog http://convivenciaiesfedericamontseny.blogspot.com.es/


Agenda octubre-novembre 2012

3 d’Octubre:
          presentació del projecte i del llibre triat. Les ratlles de la vida, de Raquel Ricart. Ed. Tres i Quatre. A la biblioteca de l’IES es poden trobar diversos exemplars.

Durant els mesos d’octubre i novembre
 Dinamitzarem la lectura a través de la xarxa, amb l’usuari @federicaconviu, amb el hastag #lesratllesdelavida, #raquelricart. Amb tots el textos enviats, així com les imatges  que es vagen enviant s’elaborarà un document que lliurarem a l’autora.

     Elaborarem video-lectures. Totes les persones que ho desitgen poden participar a la gravació col.lectiva. Els fragments de lectura els gravarà Javier Romero  al centre, en diversos horaris i dies que anirem anunciant.

La primera convocatòria, per als capítols 1 al 14 serà per al dia 18 d’octubre, de 15’30 a 17 hs. Per participar només cal enviar un correu o un tuit.

     Café amb lectura: Cada lector o lectora triarà un fragment de llibre que l’haja interessat, emocionat o “despistat” especialment, i després de llegir-lo i amb l’ajuda de l’autora aprofundir en les diverses lectures de la novel.la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada